Bij een zwembad in de tuin hoort een buitendouche

Zodra zomerse temperaturen aanbreken, willen we allemaal gaan genieten van de zon en het zwembad in de tuin. Als je thuis geniet van het zwembad in de achtertuin ‒ ongeacht het model of het materiaal van het zwembad ‒ wil je na een flinke spartel partij in het water als eerste het chloor van je afspoelen met een daarvoor bestemde buitendouche. En ook al heb je geen zwembad in de tuin, als het zomers bloedheet is dan kan zo’n extra voorziening helemaal nog niet verkeerd zijn om jezelf af en toe af te spoelen tijdens het zonnen om niet oververhit te raken.

buitendouche

Hygiëne is een belangrijk aspect.

Maar naast het gebruik van de douche na het baden, is het ook gunstig en hygiënisch om je af te spoelen voor het betreden van het zwembad. Hiermee wordt de hoeveelheid lichaams- bacteriën en vuil wat anders in het water wordt geïntroduceerd verminderd. Wat zal bijdragen aan minder gebruik van chemische producten om de waterkwaliteit van het zwembad op peil te houden. Behalve pure luxe van heerlijk buiten douchen, zijn huiseigenaren ook enthousiast om praktische redenen, zoals het voorkomen dat het vuil mee naar binnen wordt getrokken. Zodat, je na een leuke middag niet je halve tuin in de badkamer vindt.

buitendouche

Wees milieuvriendelijk.

Een buitendouche is een enorme aanwinst als het gaat om verfrissing en hygiëne, maar overweeg ook bij het installeren hoe het de omgeving beïnvloed. Grote hoeveelheden waterafvoer bij geen goede afwatering is kunnen nadelige gevolgen hebben wanneer er geen milieuvriendelijke zeep buitenshuis gebruikt wordt. Laat je informeren door de klantenservice van www.bodyfit.nl hoe het beste het drainagesysteem vorm te geven. Een goede afwatering is tenslotte essentieel om de omringende bloembedden en het milieu te beschermen. Roestvrijstalen douches met een modern design waarvan sommige voorzien van een warm en koud water mengkraan in diverse uitvoeringen zullen je vanaf nu een verfrissende zomer bezorgen.