Geen categorie

Bouwen van een huis

Woonwensen kunnen zo individueel zijn dat het laten bouwen van een huis interessant kan zijn. Variahuis.nl weet hoe zij in moet spelen op die woonwensen. Online staan enkele voorbeelden van woningen waarvan de indeling volledig maatwerk is. In deze tekst enkele voorbeelden wanneer het beter is om een huis te laten bouwen i.p.v. een bestaand pand te verbouwen. Het probleem wat dan vaak rest, op welke plek moet de woning komen? Niet overal zijn bouwkavels voorhanden, en vaak is een kavel te groot of te klein. Toch is het mogelijk om zulke problemen als een uitdaging te zien, en als je het kavel hebt, dan heb je zo een huis.

Bedrijf aan huis

Een reden voor het laten bouwen van een huis kan de behoefte aan werkruimte zijn. Een voorbeeld is een kok met een baan die leveringen bleef doen aan de lokale traiteur. Hij had een specialisme in vissoep, de traiteur had daar klanten voor, op zijn vrije dag maakte de kok die vissoep om het daarna te verpakken in plastic bussen. De traiteur kon het dan zo verkopen aan de klant. Vanwege deze nevenfunctie was er vraag naar een gewone woning met bijzondere eisen aan de keuken die ook stukken ruimer moest wezen dan een standaard keuken.

Het laten bouwen van een huis is niet moeilijk

Nu heeft een kok geen verstand van woningbouw. Toch was het mogelijk om het plan, een gewone woning met een uitzonderlijke grote keuken, te realiseren. Online staat een afbeelding van een kangoeroewoning. Dat is zo’n huis met een hele praktijkruimte eraan vast, en dat was ook weer niet nodig om daar de keuken te maken. In dit geval was het verschil in indeling van de woning zodat er een ruime keuken in kwam zonder dat andere ruimtes te klein werden. Bij verbouwen van een bestaande woning kom je meestal uit op het verplaatsen van een muur, en dan verkrijg je een kleine woonkamer.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *