Dit zijn de voor-en nadelen van het leasen van een elektrische auto!

De opkomst van de elektrische auto in de automarkt heeft op verschillende manieren voor een enorme beweging in de markt gezocht. Een van de veranderingen zat hem natuurlijk in het soort auto dat men wilt bezitten. Dit komt voort uit het duurzame aspect van de elektrische auto’s. De negatieve invloed die deze auto’s op het milieu hebben is namelijk stukken kleiner. Doordat de auto’s op stroom rijden en niet op olie of gas worden er geen schadelijke stoffen de atmosfeer ingeblazen. Een andere verandering zit hem in de manier van autobezit. Het leasen heeft namelijk ook sterk in populariteit gewonnen. In deze blog vertellen we je waarom dit het geval is en waarom de elektrische auto hier veel invloed op heeft gehad!

Voor- en nadelen leasen

Het grootste voordeel van de leaseauto zit hem in de kostenstructuur van een leasecontract. Je betaalt namelijk niet in één keer een hoog bedrag voor een nieuwe auto maar betaalt iedere maand in een soort abonnementsvorm voor het gebruik van de auto. Dit is overigens direct ook het nadeel van de leaseconstructie. Doordat je de kosten verspreid over meerdere maanden betaal je in de regel meer voor het Tesla Model Y leasen dan voor het Tesla Model Y kopen. Een ander groot voordeel zit hem in de zorgeloosheid waarmee je auto kunt rijden. De leasemaatschappij betaalt in de meeste gevallen het onderhoud en de eventuele reparaties aan de auto. Deze dien je bij een eigen auto uiteraard zelf voor rekening te nemen.

Leasen populairder door de elektrische auto

De opkomst van de elektrische auto heeft ervoor gezorgd dat leasen ook steeds populairder wordt. Dit komt omdat de elektrische auto’s zich nog steeds in rap tempo ontwikkelen. Een elektrische auto die in 2021 op de markt is gekomen, is aanzienlijk beter dan een auto die in 2019 op de markt is gekomen. Doordat de elektrische auto zich nog zo snel ontwikkeld voelt het vaak zonde om de auto daadwerkelijk te kopen. Door te kiezen voor het Ford Mustang Mach E leasen rijd je nu in de beste editie van de Ford Mustang Mach E. Na afloop van de leaseperiode kun je deze weer inruilen voor de op dat moment nieuwste versie van dit model!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *