Geen categorie

Een barok spiegel is terug helemaal trendy!

Een spiegel in barokstijl was tot voor kort enkel geliefd in traditionele of chique interieurs. Barok komt namelijk soms wat overdadig, te groots of wat klassiek over. Maar het zijn eigenlijk wel heel mooi uitgewerkte spiegels en daarom zijn ook andere stijlen ze gaan appreciëren. Barok spiegels worden dan ook vooral voor de lijst gekozen. Een barokke lijst trekt alle aandacht, zeker in een omgeving waarin hij niet onmiddellijk verwacht wordt. Denk bijvoorbeeld aan een spiegel met gouden of zwarte barok lijst in een zeer strak en wit interieur. Het is een echte eyecatcher. Of plaats bijvoorbeeld een spiegel met witte barok lijst tegen een diepblauwe of donker groene muur in een vintage woning. Ook hier kun je gewoon niet naast kijken.

Combineer je spiegel

Als je je spiegel als enige voorwerp in barokstijl in je interieur plaatst, is het een echte blikvanger. De lijst springt meteen in het oog en je spiegel wordt een kunstwerk. Anderzijds kun je barok spiegels combineren met andere barok items. Denk maar aan barok kandelaars, een console in barok of een bijzettafel in barok. Andere objecten zoals een barok fauteuil of een barok salontafels kunnen echte pronkstukken zijn. Als je kiest voor meerdere barok stukken in je interieur, kies dan bijvoorbeeld de lijst van je spiegel in dezelfde kleur als je meubels of decoratiestukken. Zo krijg je een mooi en stijlvol geheel.

Een spiegel in barok stijl heb je voor jaren

Het grote voordeel van een barokspiegel is dat je deze voor jaren hebt. Als je op een bepaald ogenblik je interieurstijl wilt gaan veranderen, dan kan je barok spiegel gewoon terug geïntegreerd worden. Dit heb je niet bij een super moderne of een zeer klassieke spiegel. Een spiegel is ook makkelijk te verplaatsen. De ene keer zet je hem in in je hal, de andere keer in je slaapkamer, nog een andere keer boven je schoorsteenmantel. Een spiegel met een barok lijst is daarom niet alleen een zeer leuke maar ook nog eens een verantwoorde aankoop.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *