Tips

Haal meer geluk uit je werk

Ben je niet helemaal gelukkig op je werk? Of wil je simpelweg alles er uit halen wat er in zit? Lees onderstaande tips om meer geluk uit je werk te halen. Het kan ook zijn dat je niet (meer) goed weet waar je staat in je carrière en je leven. Een test bij Van Ede en Partners kan je helpen om er achter te komen. Mocht de conclusie zijn dat je klaar bent voor een andere baan? Ook dan kan kun je daar terecht voor een soepele overstap.

Balanceer werk en privé

De eerste stap voor meer geluk vinden in je werk, is het vinden van een gezonde balans tussen werk en privé die bij jou past. Niet iedereen heeft het nodig dat zijn of haar carrière te maken heeft met een diepe passie of persoonlijke waarden. Voor veel mensen is een baan iets waarmee ze geld kunnen verdienen en buiten werk de levensstijl kunnen creëren die ze willen. Hoe die levensstijl er voor jou uitziet, bepaald de balans die jij nodig hebt tussen werk en privé. Dat kan zich bijvoorbeeld uiten door in het weekend te werken of juist niet. Grote kans dat je met een goede balans die bij je past gelukkiger bent op werk.

Neem je eigen ontwikkeling in handen

Van stilstaan wordt niemand gelukkiger. Maar je moet je eigen verantwoordelijkheid nemen over je groei. Zowel persoonlijk als professioneel. Dat doe je niet alleen door doelen te stellen, maar ook door te durven vragen. Stel specifieke vragen aan je baas waarvan jij weet dat ze je groei zullen helpen. Sta daarnaast op de uitkijk voor opdrachten die je verder kunnen helpen in je carrière. Lukt het niet om in je huidige baan aan je carrière te werken, laat dat je niet tegenhouden en blijf netwerken.

Vraag geregeld om feedback

Feedback krijgen op je werk kan een positief gevoel geven waardoor je je gewaardeerd voelt, maar het kan ook tekorten opvullen die je zullen helpen om je werk te doen en beter in je werkomgeving te passen. Als werknemers niet die feedback van hun managers ontvangen, voelen zich vaak ondergewaardeerd, niet in staat om hun werk te doen en ongelukkig op het werk. Heb jij dit gevoel en wil je graag meer feedback? Wees niet bang om te vragen en wees ook niet bang om (opbouwende) feedback te geven.