Het online aanschaffen van sieraden: 3 belangrijke tips

Anno 2020 is het steeds makkelijker en aantrekkelijk om online je spullen zoals kleding, sieraden, witgoed, meubels en noem maar op te bestellen. Het heeft een logische verklaring. De meeste mensen hebben een 9 tot 5 baan en moeten na het werken de keuken in om het avondmaaltijd klaar te maken. Moet je iets bestellen? Dan kan je dat makkelijk tijdens de lunch doen. Er zijn steeds meer online aanbieders die willen profileren. Dit kan overigens averechts werken. Lees verder voor meer informatie over het fenomeen van de 21e eeuw!

Tip 1: AVG proof?                      

Sinds 25 mei 2018 heeft de Europese Unie een nieuwe wetgeving doorgeboekt. De GDP, oftewel AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) benadrukt de bescherming van persoonlijke gegevens.

Als je een website binnenkomt dan laat je cookies achter, zoals je besturingssysteem en alle andere aspecten die meer over jou zeggen. Websites moeten nu duidelijk vermelden wat zij met je gegevens doen en het behouden van deze gegevens is zeer classified. Als je een sieraden webshop binnenkomt en je kan geen privacyverklaring vinden, dan adviseer ik je om de website te verlaten. Mijn advies is gebaseerd op het volgende: als je iets wil bestellen, dan laat je natuurlijk je naam, achternaam, adres en eventueel telefoonnummer achter. Dit kan gevaarlijk zijn.

Tip 2: Maattabel

Steeds meer buitenlandse webshops bieden hun producten aan in Nederland. Het Verenigd Koninkrijk en Verenigde Staten en andere landen hebben een notering in maat. Als er geen maattabel is, dan is de kans groot dat je een verkeerde maat aanschaft. by LYDIAN.nl oftewel https://bylydian.nl/ maakt gebruik van duidelijke maattabellen met uitleg.

Tip 3: Belangrijke informatie

Informatie betreft adres, KvK en btw-nummer en retourneren moet duidelijk vermeld zijn. Als dat ontbreekt dat is de kans ook klein dat je terug wordt betaald als je de ring of andere sieraad wil terugbrengen.