Geen categorie

Hoe je het lekker warm kan houden thuis

Van de zomer naar de winter is een behoorlijke overgang waar de herfst vaak al nat en koud is. Ons humeur gaat wat veranderen omdat we in de zomer vrolijk en blij zijn waar we dat in de herfst een stuk minder zijn. Het weer en het seizoen hebben dus een behoorlijke impact op ons humeur maar ook op ons huishouden. Want we willen ons lekker warm en veilig voelen in ons eigen huis. Doordat het wat kouder gaat worden is het belangrijk om daar ook maatregelen tegen te nemen. We vertellen je graag meer.

Stoken

Het is weer tijd om te gaan stoken in huis. Zet die kachel eens aan of verhoog de thermostaat in huis. Zorg er voor dat je niet te hard gaat stoken want voor je het weet is het weer te warm in huis en krijg je heel het gezin over je heen. Een advies is om dicht bij elkaar te blijven door bijvoorbeeld weer eens ouderwets gezelschapspelletjes met elkaar te spelen. Zo zit je met zijn allen lekker om de tafel. Door enthousiast mee te doen krijg je het ook vanzelf een stuk warmer. Probeer dat maar eens!

Warme sloffen

Warme sloffen mogen niet ontbreken in een huis. Voor de kinderen kan je leuke grote pantoffels kopen van de gekste beesten. Maar voor jezelf en je man zou ik aanraden om van die mooie UGGs pantoffels te kopen aanraden. Deze pantoffels zijn namelijk gemaakt van echt wol waardoor je koude voeten verleden tijd zijn. Andere fijne merken zijn die van Via Vai.

Isoleren

Heb je jouw huis goed geïsoleerd? Zo niet, dan raden we je aan om hier van te voren goed naar te laten kijken. Je kan namelijk behoorlijk besparen op je stookkosten. Daarnaast kan je ook nog wel eens een subsidie verkrijgen als je jouw huis gaat isoleren op een duurzame manier voor het milieu. Dit is het nakijken waard!