Wonen

Houten garages populair in Nederland

De populariteit van houten garages in Nederland is onbetwistbaar, vooral omdat de toename van huiseigenaren en vastgoedbeleggers voor houten afwerking van woningen kiest. Esthetisch gezien past een houten garage beter bij de moderne en duurzame bouw, dan conventionele metalen of betonnen structuren. Tegenwoordig is het vrij normaal om een houten garage te zien, waar je je ook bevindt in Nederland.

Naast de esthetische keuze, heeft een garage uit hout opgetrokken nog veel meer voordelen. Neem de fundering, die kan een stuk lichter uitgevoerd worden omdat deze alleen verantwoordelijk is voor het verdelen van het gewicht van de auto – en niet voor het dragen van zware beton- of steen wanden. Dat scheelt in tijd en in de portemonnee.

Houten garages zijn duurzaam

Hout is een natuurlijk en snel hernieuwbaar bouwmateriaal. Dat wil zeggen dat het relatief weinig energie kost om hout te produceren. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld beton, metaal of steen – materialen die naast de hoge energie kosten gemaakt worden van niet hernieuwbare grondstoffen. Daarnaast neemt een boom CO2 op uit de lucht, en draagt dus een steentje bij aan het verlagen van de CO2 uitstoot. Een win-win situatie dus.