Lucht- en scheepvaartsector

De lucht- en scheepvaartsector is een sector waar veel geld in omgaat, want hier gaat het niet alleen over de tickets die consumenten kopen om naar het buitenland te gaan, maar ook over de aankoop en de verhuur van schepen en vliegtuigen, waarvan de prijzen van een enkel voertuig ver in de miljoenen euro’s kunnen kosten.  Omdat er zoveel geld in de sector omgaat willen veel klanten dat er snel en accuraat op hun vragen wordt gereageerd. Hier kan de live chat van Chatkracht de oplossing bieden.  Dan krijgt elke klant binnen 30 seconden reactie.  

Het voordeel van live chat voor de ondernemer is dat een geïnteresseerde bezoeker makkelijker contact maakt, mochten ze ergens vragen over krijgen. Een chatspecialist kan de eerste vragen vaak beantwoorden waardoor de klantenservice minder wordt belast. Mocht een chatspecialist ondanks het kenniscentrum dat hij heeft de vraag van de klant niet kunnen beantwoorden of wil de klant een offerte aanvragen? Dan krijgt de klantenservice alle benodigde gegevens aangereikt die ze nodig hebben. Denk hierbij aan de eisen waar het product aan moet voldoen volgens de klant, maar natuurlijk ook de contactgegevens van de potentiële klant. Zo zorgt Chatkracht voor leads voor het bedrijf. Echter ontlast live chat niet alleen de klantenservice, ze verzamelen ook data. Wanneer komen de meeste vragen binnen? Wat voor vragen stellen de klanten? Oftewel, op welke punten kan de website geoptimaliseerd worden om de klant zoveel mogelijk verder te helpen.  

Live chat heeft natuurlijk niet alleen maar voordelen voor de ondernemer, maar ook voor de websitebezoekers/klanten. Mochten zij namelijk opeens een vraag hebben dan krijgen zij binnen 30 seconden reactie. Snel, anoniem en laagdrempelig. Wanneer mensen snel reactie op hun vraag krijgen zullen zijn een hogere klanttevredenheid hebben dan bedrijven die er meerdere werkdagen over doen om te reageren. Zeker in een tijd waar alles snel is, kan een bedrijf het niet maken om er lang over te doen om te reageren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *