Geen categorie

Serious gaming.

De meeste mensen zullen weleens gamen maar hoeveel maken er gebruik aan een serieuzere vorm van gamen? serious gaming in de zorg maakt het mogelijk om scenario’s uit te spelen die in de echte wereld moeilijk of niet te oefenen zijn zonder dat dit veel risico’s met consequenties met zich mee brengt wanneer er een fout zou worden gemaakt. Er zijn verschillende manieren waarop serious gaming in de zorg kan hierbij kan helpen.
Wat een groot voordeel is aan serious gaming is dat dit online aangeboden kan worden waardoor er vanaf iedere locatie met een goede computer en internet verbinding geoefend kan worden. Ook kunnen meer mensen tegelijk dezelfde training volgen. Naast dat er een veilige leeromgeving geboden kan worden die kan worden aangepast op de behoeftes van de klant is dit dus ook nog eens een tijd en kostenbesparend middel om de vaardigheden van zorgpersoneel te verbeteren.

Serious gaming voor een betere zorg.

serious gaming in de zorg kan zorgverleners helpen met het leren van nieuwe vaardigheden of bestaande vaardigheden verder ontwikkelen. Leren bij het omgaan met bijvoorbeeld agressieve patiënten of patiënten die speciale zorg nodig hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan patiënten die aan het dementeren zijn. Zo kunnen verzorgende familieleden ook een training doen zodat zij beter voorbereid zijn en hun geliefde de best mogelijke zorg kunnen bieden. Ook wordt serious gaming steeds meer toegepast voor het doen van onderzoek binnen de zorgsector. Zo wordt er onderzoek gedaan naar stressbestrijding en de behandeling van van patiënten met verschillende vormen van depressie. Ook trauma’s kunnen steeds beter behandeld worden door het inzetten van serious gaming. Zo kunnen traumatische gebeurtenissen worden nagespeeld om meer grip te krijgen op de ervaring van de patiënt waardoor een behandelaar een gerichtere aanpak kan samenstellen.

Start vandaag nog

De tijd dat gaming alleen voor vermaak diende is inmiddels voorbij en de mogelijkheden tot het inzetten voor onderwijs binnen verschillende sectoren wordt steeds meer erkend waardoor er steeds meer kennis gedeeld kan worden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *