makelaardij rotterdam prins alexander
Wonen

Tijden van woningnood: hectiek alom bij makelaardij

Dat er woningnood heerst in Nederland is je vast niet ontgaan. Met name in het westen van het land is hier sprake van. Volg bijvoorbeeld maar eens de ontwikkelingen in de makelaardij van Rotterdam Prins-Alexander, dan weet je na een tijdje genoeg. Huizen worden vaak razendsnel verkocht. De makelaardij beleeft dan ook hectische tijden. Je zou daardoor haast vergeten wat eigenlijk de werkelijke taken zijn van een makelaarskantoor. Een keurig overzichtje van de kerntaken vind je daarom hieronder.

makelaardij rotterdam prins alexander

Waarvoor schakel je een makelaar in?

In deze tijden van woningnood sneeuwt het wat onder, maar normaliter is het zo dat je voor vier hoofdredenen normaliter bij een makelaar aanklopt:

• Inzet als verkoopmakelaar: voor de volledige ontzorging bij de verkoop van jouw huidige huis.

• Inzet als aankoopmakelaar: als de jacht op een koopwoning niet lekker loopt, dan is aan aankoopmiddel het ultieme middel om er vaart achter te zetten.

• Als verhuurmakelaar: als je een woning hebt die je graag wilt verhuren, dan kun je dat uitstekend via een makelaarskantoor doen. Zo wordt het zoeken naar een betrouwbare huurder en het opstellen van contracten je uit handen genomen. • Als taxateur: financiële instellingen willen vaak een taxatierapport waaruit blijkt wat de huidige marktwaarde van een woning is.