Wat kun je doen tegen een gokverslaving?

We kennen allemaal wel iemand met een gok probleem, maar hoeveel van ons hebben er zelf een? Gokverslaving wordt vaak gezien als een ziekte die mensen aan de onderkant van de samenleving treft, maar zelfs de “haves” moeten zich met deze verwoestende ziekte bezighouden.

Wat is gokverslaving?

Alleen al in Groot-Brittannië wordt geschat dat er flink wat gokkers regelmatig geacht worden, risico te lopen op het ontwikkelen van een ernstige gokverslaving, dat is meer dan het aantal lijders in de Verenigde Staten.

Gokverslaafden worden door henzelf en de samenleving vaak als “outcasts” gezien, maar dit is niet altijd voor iedereen de waarheid.

Gokverslaving kan iedereen treffen. Het maakt niet uit hoeveel geld iemand in het verleden heeft verdiend en het heeft ook geen invloed op hoe je door de maatschappij wordt gezien.

Daarom kunnen mensen met gokproblemen vandaag de dag hulp krijgen van familie en vrienden om dit probleem te overwinnen zonder dat ze worden weggestuurd.

Wat zijn de effecten van gokverslaving?

De aard van gokverslaving varieert, maar er zijn enkele veel voorkomende tekenen en symptomen van gokproblemen. Deze omvatten:

  • Toegenomen tijd besteed aan gokken.
  • Een preoccupatie met gokken, inclusief er constant aan denken en plannen voor toekomstige spellen.
  • Liegen over de hoeveelheid tijd of geld besteed aan gokken of verbergen hoeveel ze hebben gegokt.
  • Het ontwikkelen van een tolerantie voor het gokken.

Wat is de juiste oplossing hiervoor?

De juiste oplossing verschilt per persoon. Sommige mensen hebben al voldoende bij hulp van hun eigen familie. Anderen hebben bijvoorbeeld professionele hulp nodig bij een afkickkliniek.

Probeer je in ieder geval bij voor te stellen dat er altijd een manier/methode is om je verslaving tegen te gaan. De kunst blijft immers in het doorvechten tegen deze verslaving. Het begint allemaal bij jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *